Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Lucy Lucy boj fra oszlo mediabet (1761 niezalogowanych)
20 Postów
joanna justa
(justa_84)
Wiking
niestety kontrakt mam tylko po 13 lipca do 31 sierpnia, moge go wziasc ze soba?, bo niestety te wszystkie ktore byly na projekt ..... sa tylko w firmie ... wiem ze to dziwnie ... ale ciezko od nich to uzyskac ... wiem ze to parodia ... ale taka prawda ... (norweska firma ).
Pewno zrobie jak mowisz jak uzyskam wszystkie potrzebne dokumenty to wybiore sie do Nav i załatwie to osobiście.

A jeszcze takie pytanko. bo Nav daje Dagpenger na 2 lata ... wiec pracujac 9 miesiecy w roku non-stop, tylko 3 miesiace dostane tylko pieniadze z Nav, i na 9 miesiecy pieniadze sa anulowane ( bo tygodniowo mamy po 40 czasem 44 godziny pracy) wiec przez caly okres Dagpenger skorzystam tylko max 6 miesiecy ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
niestety kontrakt mam tylko po 13 lipca do 31 sierpnia, moge go wziasc ze soba?, bo niestety te wszystkie ktore byly na projekt ..... sa tylko w firmie ...

robisz na czarno

albo to znowu prowokacja zurnalistek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
joanna justa
(justa_84)
Wiking
patim napisał:
niestety kontrakt mam tylko po 13 lipca do 31 sierpnia, moge go wziasc ze soba?, bo niestety te wszystkie ktore byly na projekt ..... sa tylko w firmie ...

robisz na czarno

albo to znowu prowokacja zurnalistek

no jak na czarno ???? Nie czaje Ciebie .. jezeli na loonslipie mam wszystko wykazane skladki odprowadzone to jak na czarno ? to jakby umowa jak w polsce "o dzieło", tak mi sie wydaje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
justa_84 napisał:
niestety kontrakt mam tylko po 13 lipca do 31 sierpnia, moge go wziasc ze soba?, bo niestety te wszystkie ktore byly na projekt ..... sa tylko w firmie ... wiem ze to dziwnie ... ale ciezko od nich to uzyskac ... wiem ze to parodia ... ale taka prawda ... (norweska firma ).
Pewno zrobie jak mowisz jak uzyskam wszystkie potrzebne dokumenty to wybiore sie do Nav i załatwie to osobiście.

A jeszcze takie pytanko. bo Nav daje Dagpenger na 2 lata ... wiec pracujac 9 miesiecy w roku non-stop, tylko 3 miesiace dostane tylko pieniadze z Nav, i na 9 miesiecy pieniadze sa anulowane ( bo tygodniowo mamy po 40 czasem 44 godziny pracy) wiec przez caly okres Dagpenger skorzystam tylko max 6 miesiecy ?

1. Normalna procedura z kontraktem - 2 podpisane kopie, jedna dla ciebie, jedna dla pracodawcy. Na kontracie, podpis twoj i podpis pracodawcy. Zazadaj skopiowania kontraktu dla ciebie.

2. Jestes bezrobotny 3 miesiace, pozostale 9 miesiecy nie jestes bezrobotny. Jak nie jestes bezrobotny i nie dostarczas kart co 2 tygodnie, to zostajesz wykreslony z listy bezrobotnych. Mozesz to rowniez sam zaznaczyc na tej karcie, ze masz juz prace. Jezeli pracujesz nieprzerwanie 6 miesiecy, to rowniez automatycznie przestajesz byc bezrobotnym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok